Kunstig intelligens


Hva er Kunstig intelligens?

Kunstige intelligente systemer utfører aktiviteter, enten fysiske eller digitale, basert på tolkning og behandling av strukturerte eller ustrukturerte data med den hensikt å oppnå et spesifikt mål. Noen AI-systemer kan også tilpasse seg ved å analysere og ta hensyn til hvordan tidligere aktiviteter har påvirket miljøet!

Hva brukes Kunstig intellingens til?

Det AI-baserte systemet kan enten tolke data fra for eksempel sensorer, kameraer, mikrofoner eller manometre, eller det kan motta inndata fra andre informasjonskilder. Systemet analyserer data, tar beslutninger og utfører handlinger.

Positiv og Negativ med det?

Det som er positivt med å ha Kunstig Intellingens er at, det gjør folk mye lettere i hverdagen som gjør at de slipper å bli så sliten når de har teknonolgi som kan gjøre all arbeidet for deg. Negativ med det er at man ikke kan heller stole 100% på det, siden teknologi er ikke helt 100% tilstand på ting som kan gjøre for deg. Det vil medføre til krise og evt stor streik siden folk mister arbeidsplass og det hadde vært stor krig i verden. Hvis det er kunn roboter som styrer.

Innlegg på VG! Fra 2018

Valgte denne artikelen, siden den passer akkurat til Temaet. Det blir forklart kort om Robot støvsuger istendenfor Vanlig støvsuger i Sommer. Siden det er Sommer og det er fint vær ute. Folk har sikkert ikke motivasjon til å støv suge huset mens det er fint og varmt ute til å sole seg. Derfor er det lansert Robot støvsuger som gjør at den støvsuger seg selv når du ønsker via en app, som gjør jobben for deg imens du er ute å bader og soler seg.

Kilde: https://www.vg.no/annonsorinnhold/smart/komplett/566-slik-skjer-husvasken-av-seg-selv-i-sommer
https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/nasjonal-strategi-for-kunstig-intelligens/id2685594/?ch=3


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *