Plattformtjeneste


Hva er Plattformtjeneste?

Den digitale plattformen er en forretningsmodell. Modellen skaper verdi ved å tilrettelegge for transaksjoner mellom to eller flere uavhengige grupper, vanligvis forbrukere og produsenter. Det skal understrekes at plattformen er en forretningsmodell, ikke en teknologi. Mens programvareteknologi er ryggraden i digitale plattformer, er det ikke i seg selv en digital plattform.

Plattformtjeneste Ruter

Plattformtjeneste jeg har valgt å skrive om er Ruter. Det er et offentlig selskap som tilbyr kollektivtransport i Oslo og deler av Viken (tidligere Akershus). De er opptatt av å tilby miljøvennlig kollektivtransport og Ruter kollektivtilbud inkluderer T-bane, buss, trikk og båt istendenfor å bruke Bil.

Etter mange år i markedet har Ruter utviklet noen gode applikasjoner som gjør det enklere for oss brukere, og de jobber hele tiden med å forbedre og forenkle tjenestene sine. Applikasjonene vi kan bruke heter «RuterReise» og «RuterBillett» men de har allerede lansert en ny app som kunn heter «Ruter» som er samme som de andre men bare at de har slåttsammen Ruter reise og Ruterbillett i en app sammen . Appene er brukervennlige og har lett funksjonalitet slik at de fleste kan bruke dem. Fordelene er mange, blant annet er det enkelt å kjøpe billetter, enklere gjennomgang av billettens varighet og det er mindre risiko for å miste den. Et mål på ruter som gjør din daglige reise enklere, er at du kan bruke filtre til å planlegge og finne ruter som er fortest for å komme fra A til B, billettpriser og ulike kategorier av billetter. Du kan også finne informasjon om forsinkelser og forslag til alternative ruter i tilfelle det skulle skje noe problem med Kolektivtransport.

Kundegruppe Ruter

Ruter har delt inn kunder i ulike grupper. Når man kjøper billett så må man se hvilken gruppe de tilhører, det kan føre til gebyr dersom billettkontroll kommer og ber deg om å bevis at du tilhører til riktig gruppe.

Her er ulikke grupper de har fordelt. Barnebillett er fra 6-17 år og dersom du kjøper barnebillett før fylte 18 år får du ikke gebyr av Billettkontroll. Ungdomsbillett er da fra 18-20 år. Honør er fra 67 år og uføretrygd.

Hvem er tjenesteytere til Ruter?

Ruter eier ingen transportsmidler selv. Det er ulike operatørselskap som kjører på kontrakt for Ruter. Ruter AS er eid av 60% (Oslo Kommune) og 40% (Viken fylke)

Disse selskapene er i dag operatører av ulike transportmidler


Hva er transaksjonskostnader?

I boken av Arne Krokan «Nettverksøkonomi» så kan man finne mer om denne prossen som består av seks steg for å senke transaksjonskostnadene til forbrukeren. De 6 er Søke, informasjon, forhandling, beslutning, evaluering og tvangskostnadene

Søkekostnader blir definert om å finne frem aktuelle alternativene man kan bruke og tiden man trenger og ressursene man bruker på å finne raskeste og beste alternativet reiseruter til den destinasjonen du vil dra til. Informasjonskostnadene er definert til informasjonen som er ressurser på å finne ulike alternativet dersom feks det ikke går noen tbaner fordi de bygger noe under tunnelen, så kommer det alternativer som at du kan bruke buss og den fører deg til ditt du ønsker å avslutte destinasjoner. Forhandlingskostnadene er leveransevilkår som vi alle må forholde oss til, og det handler om billettens varighet og gyldighet, av alt type billett du selv har kjøpt. Beslutningskostnadene handler om hvilken beslutning du selv tar når man skal kjøpe billett i forhold til type ulike forutsetninger man besluter. En typ beslutning som feks du skal velge mellom 7 dagers billett eller en 1 månedsbillett. Evalueringskostnadene oppstår etter at tjenesten er levert, der hvor vi selv vurderer om du har fått produktet som man forventer å få, og det kan være om tjenesten som har oppfylt kravene og forventningene til reisen du fullfører til. Tvangskostnadene skjer der som vi må bruke ressurser for å endre eller evt heve kjøpet siden fordi det ikke svarte til tilbudet. Dette kan være feks at transportsmiddel ikke kommer til den tiden det skal komme og dersom du blir mer forsinket har du krav på refusjon i form av reisegaranti som ruter tilbyr til kundene sine.

Refusjon og Reisegaranti Ruter tilbyr.

Kilde:
Krokan Arne 2013 «Nettverksøkonomi».Cappelen Damm AS

https://ruter.no/om-ruter/selskapsinformasjon/
https://ruter.no/fa-hjelp/reisegaranti-og-drosjerefusjon/
https://blogg.markedspartner.no/ledelse/hvorfor-er-digitale-plattformer-sa-verdifulle
https://ruter.no/kjop-billett/billetter-og-priser/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *