Teknologi hjelper land med å overvinne kampen mot sult


WFP

I dette blogginnlegget, så skal jeg ta for meg Fn’s bærekraftsmål. Så skal jeg forklare hvordan teknologien kan utrydde fattigdom, og hvordan dagens teknologi kan bidra til å endre målene.

Nå som det blir flere og flere teknologi som kommer til verden, bør vi være takknemlig for at over hele verden nå til dags produserer mer mat enn de gjorde før. Det har til og med blitt bedre landbruksmaskiner og metoder som gjør at det er mulig for å levere økende menger med grønnsaker, frukt og kjøtt i løpet av hele året rundt. Men som man ser i statistikken så er det over 820 millioner mennesker som er i sult i hverdagen og flere flykter pga krig. WFP har beregnet og estimert at det vil koste cirka 3,6 milliarder dollar årlig å mate rundt 52 millioner sultne barn på under 5 år. Men som man ser, så er det forsatt noen land som sliter, siden de har blitt utsatt for krig, naturkatastrofer og tørke som gjør at situasjonen blir verre for noen.

Hva som skjer videre?

Det er noen der ute som driver med enkelte og organiserer seg, som da oppretter organisasjoner som vil gjerne beskjempe mot sult. Det er her teknologien som spiller inn, siden den har et stort viktig rolle som er innafor prosjektet for å opprette organisasjoner. Jeg vil gjerne si at vi er heldige at folk driver med humanitære organisasjonene, og utføre all hjelpen som trengs for at folkene skal ha det bra for å ikke bli sultne.
Det innebærer mer om en, som en av dem er Kunstig intelligens og dette er veien til at vi kan produsere mer mat og de viktigste tingene vi trenger, og evt redusere prisen på mat og kunne levere det til flere milioner av flyktninger. Det gir mulighet til at det blir bedre liv.

FN’s bærekraft mål til 2030

Det her er fremtiden?

For å si det sånn, så er det forsatt mange land i verden som er på ulike krisesituasjon, enten landet er i krig eller evt i fattigdom og dette medfører til svært utfordrene for enkelte men også spesielt landet. Derfor er vi takknemlige for at vi humaitære organisasjoner som bidrar med hjelp til folk som trenger og gjøre folk lettere i hverdagen
Det er flere millioner mennesker som sliter av sult og med teknologi vi har idag så gjør jo det mye lettere og gjør en stor forskjellig. Dette gir flere leverandører, bransjer og organisasjoner til å gi og produserer mer, spesielt bønder som da produserer mat for alle. For å få slutt til å bli sult i verden, så er det veldig stor utfordring siden det er ikke så mange som klarer å samle enormt mye penger for å gi ut bare. Alle organisasjoner prøver å gjøre det så bra som mulig, man kan komme med noen løsninger for å gjøre enkelte folk lettere i hverdagen spes de som ikke har tilgang til mat, som er det viktigste vi trenger i hverdagen for å overleve.

Kilde: https://www.wfp.org/news/wfp-and-alibaba-unveil-next-generation-machine-learning-technology-fight-against-hunger
https://www.fn.no/om-fn/fns-organisasjoner-fond-og-programmer/verdens-matvareprogram-wfp


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *