Nike Bærekraftsmål


I denne blogginnlegget skal jeg skrive om Nike sine Bærekraftsmål, som de har satt opp til 2025 for å være miljøvennelig og hva de ønsker å oppnå for å vise hvor bærekraftig de er.

Nike endrer spillet? og målet!

Nike har endret spillet, med å bli med mer bærekraftig enn det de er til idag. De har blandt annet satt opp med å bli bærekraft mål innen 2025. Nike har satt opp mål med å donere flere av tingene sine og resirkulere klærne sine, for å være mer miljøvennelig. De vil blant annet donere resirkulere og reparere 10 ganger mer enn det de gjør nå. For at Nike skal oppnå det så må blant annet kundene retunere brukte varene som gjør mer bærekraftig.

Nike’s fremgang på bærekraft!

Nike kjeden har samme globalt utslipp som en vanlig by. Det fører til at Nike må få gjort noe til å bli mindre utslipp enn det de er så med en liten justering på bærekraft kan føre til gode resultater, som fører til bra fremtid i Nike. Nike har omtrent 75400 ansatte og i tillegg har de omtrent 1 million ansatte på anlegget som da er eid av Nike kjeden. Nike sine leverandører ligger på 1500 områder. Nike har sluppet ut omtrent 11.700.000 CO2 utslipp i 2020. Det er like mye omtrent karbonutslipp og befolkning som Amsterdam i Nederland.

Materialet og design for bærekraft!

Det inneholder cirka 78% av alle Nike og Jordan noe resirulert materialet. Nike jobber videre med å øke andelen med å justere av materialer, som da ligger omtrent 70% av totalet karbonutrykk, som da er det største muligheter for å redusere nike’s innvirkning. Bærekraft materialet får mye mer virkning dersom Nike produserer livssyklus og da til slutt tar de et valg som forbedrer holdene for blant annet kunder og teamet verden over.

Kilde:
https://www.nike.com/no/a/berekraftsmal-2025


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *