Hvordan er google analytics og grunner til å bruke det.


Hva er Google analytics?

Google Analytics, altså kjent som GA, er et gratisverktøy som lar deg spore og analysere trafikken til nettstedet ditt. Hvis du er en nettsideeier, vil du mest sannsynlig ønske å utvide virksomheten din, da er Google Analytics et flott verktøy for å hjelpe deg med det.

Folk som tenker på å kjøpe produkter/tjenester gjør det i etapper, også kjent som en kjøpstrakt.

5 grunner til å bruke google analytics!

  1. Google Analytics gir deg innsikt i de som besøker nettstedet ditt
    Med implementeringen av Google Analytics kan du utføre nyttige analyser for å finne ut hvem brukerne av nettstedet ditt er. Du kan dele opp trafikktall i forskjellige kategorier – for eksempel menn og kvinner, aldersgrupper, geografi og interesser. Denne informasjonen er av stor verdi da du kan identifisere hva som fungerer/ikke fungerer med innholdet i ulike segmenter av dine målgrupper. Du kan for eksempel finne ut i hvilken alder og hvor de mest lønnsomme kundene bor i landet.

2. Google Analytics forteller deg hvor trafikken kommer fra
Det er veldig nyttig å forstå hvor trafikken kommer fra. Takket være Google Analytics kan du undersøke mer detaljert hvilke kanaler og enheter som genererer nettstedbesøk. Det kan for eksempel være å se hvor mange personer som kommer fra Google Søk, lede trafikk direkte til nettstedet ditt, Facebook, Instagram, Snapchat, Display eller andre betalte eller ubetalte kilder

Ved å bruke UTM-tagging i url-en til alle organiske og betalte aktiviteter, kan du også spore trafikk ned til kampanje-, målgruppe-, annonse- og meldingsnivåer. Det gir deg verdifull innsikt i hvilke markedsføringstiltak som gir resultater – noe som neste avsnitt kan bruke til å ta strategiske budsjett- og ressursvektingsvalg mellom kanaler og innhold. 

3. Google Analytics gir informasjon om hva brukerne gjør på nettstedet

Det er viktig å forstå hvordan de besøkende navigerer på nettstedet ditt. Takket være Google Analytics får du innsikt i hvilke sider og kategorier som er hyppigst besøkt i en gitt periode. Hvilket innhold engasjerer besøkende? Hvilke artikler er mest lest? I tillegg kan vi dykke ned i tallene for å se hvor mye tid de bruker i gjennomsnitt på hver side, hvor langt ned brukere scroller og hvor mange klikk.

4. Google Analytics lar deg måle hva som er viktig
En av de viktigste funksjonene til Google Analytics er funksjonen for konverteringsmåling. Konvertering er en passende, forhåndsdefinert handling som telles når noen gjør noe på siden.
Denne handlingen måles om det er en betalt eller organisk aktivitet, men du kan selvfølgelig filtrere etter kilden som bidro til konverteringen.

Ulike selskaper og virksomheter har ulike mål og parametere for å måle suksess. For eksempel, når det gjelder en nettbutikk, er sporing av antall kjøp, total transaksjonsverdi, gjennomsnittlig handlekurvstørrelse og konverteringsfrekvens nøkkelen. En B2B-spiller (Business to Business) har andre mål som antall personer som laster ned whitepaperen eller sender inn kontaktskjemaet.

I Google Analytics kan du sette tilpassede og matchede mål for å måle hva som er viktig for deg og din bedrift. Ved å sette slike mål i ulike deler av salgstrakten kan du identifisere hvor de besøkende slutter og sette i gang handlinger for å forbedre brukeropplevelsen og øke konverteringsfrekvensen.

5. Google Analytics gir et solid grunnlag for å ta beslutninger
Det viktigste er at Google Analytics gir et solid informasjonsgrunnlag for å ta gode strategiske markedsføringsbeslutninger. Ved å forstå hvem de besøkende er, hvilke kilder de kommer fra, hvilket innhold de engasjerer, hvilke kanaler, kampanjer, målgrupper og annonsemeldinger som driver konvertering og er de mest lønnsomme – ja, du har en god innsiktsbase for å ta informerte og kloke valg videre.

Er google analytics gratis?

Google analytics er gratis analyseverktøy fra google, der hvor du samler dine dataer og statistikk fra nettsiden din. På google analytics så forteller deg hvor mange som besøker nettsiden og hvor folk er fra og hvor mange som blir igjen i side.

Kilde: https://www.coretrek.no/aktuelt/fagstoff/fem-grunner-til-hvorfor-du-burde-bruke-google-analytics
https://www.one.com/no/digital-markedsforing/hva-er-google-analytics

https://www.utdannet.no/kurs/gratis-google-analytics-kurs/


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *