Hva er google ads, og hva gjør de?


Hva er Google ads?

Google Ads er Googles nettbaserte annonseringsprogram. Med Google Ads kan du lage nettannonser for å nå ut til folk som er interessert i produktene og tjenestene du tilbyr.

Google Ads er et produkt du kan bruke til å markedsføre virksomheten din, selge produkter eller tjenester, øke bevisstheten og generere trafikk til nettstedet ditt.

Hva er det google ads gjør?

Google Ads-kontoer administreres på nettet, slik at du kan opprette og endre en annonsekampanje når som helst, inkludert annonsetekst, innstillinger og budsjett. Det er ingen minimumsutgifter, og du setter og kontrollerer ditt eget budsjett. Du velger hvor annonsen din skal vises, setter et budsjett som passer for deg og du kan enkelt måle effekten av annonsen.

Her er eksempel på søk av fitness coach

Som dere ser på bilde, så ser dere at annonsen er det første som står oppe i teksten, siden det viser seg at det er bra for annonsøren nettopp fordi de første resultatene man søker opp google så får de vanligvis store flertallet av trafikken for søk.

Men hvis du ønsker å kjøpe annonsering på google, så vil du uansett ikke sikre helt 100% topplassering, siden du vil sannsynligvis ha mange markedsførere som konkurrerer mot deg om det samme søkeordet som da går gjennom Google ads

Hvordan sette opp Google Ads

  1. Å lære noen grunnleggende termer
  2. Å Organisere kontoen din
  3. Å angi budsjettet ditt.
  4. Å velge søkeordene dine
  5. Å angi samsvartyper for søkeord
  6. Angi landingssidene dine.
  7. Å bestemme hvilke enheter du vil vises på
  8. Å Begynne å skrive dine annonser
En annen eksempel med fotball

Her er en annen eksempel på Ads, når jeg søkte opp «Fotball» oppe på google, så fikk jeg disse 4 annonsene. Ut ifra jeg har forstått så vil at jeg skal handle fra enn av disse nettsidene, det vil si det prøver å få deg til å kunn velge dem, siden de markedsførte det på en veldig bra måte.

Kilde: https://ads.google.com/home/resources/how-to-setup-googleads-a-checklist/
https://blog.hootsuite.com/google-ads/
https://support.google.com/google-ads/answer/6319?hl=en#:~:text=Google%20Ads%20is%20a%20product,text%2C%20settings%2C%20and%20budget.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *