Hvordan Tiktok har vokst seg under pandemien


Hva er tiktok?

TikTok er en applikasjon som fungerer som et sosialt medium. Den har millioner av brukere over hele verden, spesielt for barn og ungdom. Tidligere så het det Musical.ly, og TikTok er en type Snapchat, YouTube og Instagram-kombinasjon der brukere kan dele korte videoer som de har laget selv. Musikk og morsom grafikk legges ofte til videoer, som deles og kopieres nøye. Kopiering er en viktig del av TikTok. Du lager dine egne versjoner av andres videoer, vanligvis danser, små sketsjer og såkalte «vitser». TikTok er designet for å få videoer til å bli virale og spre seg umiddelbart. På denne måten kan du nå et stort antall mennesker med et budskap eller en morsom dans.

Her ser man eksmepel på tiktok, hvordan folk publiserer for å få seere og likes. Her ser dere blant annet han mannen på midten som sminker seg og lager store øyne med sminke, så ser dere blant annet at han har 134,700 likes og i følge hva jeg har sett, så viser det seg at det er populær video og video som viser stor sannsynlig at det kommer på for you pagen når dere åpner appen.

Vekst under Covid 19 pandemien?

Enten du er en hengiven seer av TikTok eller en skaper på farten, er det tydelig at denne plattformen har sett en enorm økning i bruk siden Covid-19-utbruddet. Med TikToks trender, danserutiner og populære sanger som har blitt normen, har denne plattformen hatt en positiv innvirkning på små bedrifter og merkevarer. Da TikTok først kom inn på sosiale medier, var det månedlige antallet aktive brukere over hele verden i millioner, men fra november 2018 har dette tallet økt fra 680 millioner månedlige aktive brukere til over 1,1 milliarder månedlige aktive brukere i 2021. Plattformen hadde det høyeste tallnivået av aktive brukere. applikasjonsnedlastinger i første kvartal 2020, som ble oversatt til over 315 millioner nedlastinger over hele verden. Det falt sammen med en tid da land rundt om i verden var stengt og folk vendte seg til sosiale medier-trender for å håndtere dem hjemme og få kontakt med venner, familie og resten av verden.

Ved å være tilgjengelig i 154 land, som alle sosiale medieplattformer, er det en måte for små bedrifter å øke antall følgere og merkevarebevissthet. Jeg vet ikke med deg, men jeg har gjort flere kjøp fra små bedrifter som har sett dem på TikTok enn på noen annen plattform ettersom de er tilgjengelige på For deg-siden min og klare til å gå på markedet.

Her ser dere bruker per dag i minutter, og det viser seg at det er Norge som scorer mest med 74 minutter.

Her viser det statistikken fra q1 i 2022, at tiktok ligger på top 5, og veksten har vokst med 4% fra i fjor i 2021.

Her viser statistikken i USA 2022, At mest brukere er på alder 10-19. Aldersgrense på tiktok er 13 års grense, men mange under 13 år bruker tiktok eller at de markedsfører det med å publisere video av seg selv.

På Ipsos sin SoMe-tracker i Q3 2021 er det forskjeller i hvor ofte ulike aldersgrupper bruker TikTok. I diagrammet nedenfor kan vi se at hyppigheten av daglig bruk av TikTok avtar betydelig med alderen. Det er hovedsakelig personer i alderen 18-29 år som bruker TikTok hver dag (fra én til flere ganger om dagen).

Kilde: https://komputer.no/programmer/app/tiktok-hva-er-det-og-hvorfor-snakker-alle-om-det
https://www.tugagency.com/blog/2021/07/27/the-rise-of-tiktok-during-covid-19/
https://www.allegro.no/aktuelt/er-det-naa-vi-skal-teste-tiktok-som-markedskanal/
https://www.ipsos.com/nb-no/ipsos-some-tracker-q122
https://wallaroomedia.com/wp-content/uploads/2020/08/tiktok-users-by-age-1024×665.png


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *